I dag gick Jordbruksverket ut med ett pressmeddelande att vi i Sverige äter allt mindre mängd importerat kött. Dessutom minskar den totala mängden kött vi äter med 2,5 %, och andelen svenskt av det kött vi äter ökar. Jordbruksverket skriver vidare att den minskade förbrukningen av importerat kött och den ökade marknadsandelen för svensk kött till stor del beror på att intresset för hållbarhet ökar bland konsumenterna.

Världsnaturfonden har tagit fram en köttguide som kan vägleda dig som vill vara en mer medveten köttkonsument. Här finns intressant information om klimatpåverkan, antibiotikanvändning, djurskydd, bete och kemikalieanvändning. Vill du som konsument kunna jämföra ekologiskt nötkött med importerat, eller svensk kyckling med ekologisk eller importerad finns det här. Även för dig som vill äta mer vegetariskt finns alternativ och möjligheter att jämföra.

Kunskap är grunden till att kunna göra bra val och fortsätta mot en ännu mer hållbar konsumtion!